Onky Donky

De opdracht voor Onky Donky is een project vanuit school waarbij wordt geleerd om in teamverband te werken en verschillende leeruitkomsten te leren.

Onky Donky zet zich in voor kinderen, van 3 t/m 12 jaar, die beperkt worden in het kind zijn.

Het doel van dit project is om voor Onky Donky een strategie te ontwikkelen om structurele donateurs te genereren. Hierbij is het belangrijk dat Onky Donky die zelfstandig kan uitvoeren in verband met het aantal werknemers en budget.

Klant:

  • Onky Donky

 

Datum:

  • 16. Januari 2021

 

Categorie:

  • Marketing, Huisstijl en Concepten

Oplossingen

We beginnen met onderzoek, interviews en concepting. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de opdracht en worden al snel ideeën genereerd. Hieruit komen concepten die vervolgens tot uitingen resulteren.
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven vaak doneren om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Zij vinden het vaak extra leuk wanneer zij kunnen doneren in iets waarin zij goed zijn. Denk bijvoorbeeld een bedrijf dat meubels maakt en een bank doneert.

Pop-up Kaart

Om middenkleinbedrijven te benaderen is er een pop-up kaart ontworpen. Zo krijgen bedrijven alvast een indruk van wie en wat Onky Donky is. En op deze manier worden zij getriggerd om de video te kijken.

Video

Wanneer bedrijven de pop-up kaart hebben gelezen kunnen zij de video kijken. Hierin wordt meer de nadruk gelegd op wat voor voordelen Onky Donky bied.
Bedrijven kunnen Onky Donky steunen door een actie te starten, een donatie te doen of door dienst te leveren. Denk bij een actie bijvoorbeeld aan een marathon om geld op te halen en bij een dienst bijvoorbeeld een marketingcampagne leveren.

In verband met corona is de video op school gefilmd in plaats van op locatie bij Onky Donky en met een teamlid in plaats van een werknemer van Onky Donky. Dit had natuurlijk de boodschap versterkt.

Social Media Posts

De samenwerking wordt vastgelegd op social media. Dit zorgt natuurlijk voor awareness voor Onky Donky en het bedrijf.  Andere bedrijven worden beïnvloed om ook iets te doen voor Onky Donky.